Bouwkundige keuring Weidum

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Weidum regelen is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je een idee van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website tref je praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Weidum.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Weidum analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals het voegwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €350 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Weidum laten uitvoeren

Op korte termijn een analyse van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de CV-ketel. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Weidum.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Weidum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Weidum en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. Hij of zij gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie tref je een samenvatting van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je daar een indicatie van de kosten om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €325 en €400. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door allerlei factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Weidum.

Type woningGrootteGemiddelde onkosten
Appartementje88 m2275 – €325
Rijwoning114 m2€360 – €375
Hoekwoning126 m2€400 – €440
2-onder-1 kap156 m2€455 – €485
Villa197 m2€515 – €550
Schema met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Weidum die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Jorwert, Mantgum, Easterwierrum, Tersoal en Poppenwier.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-weidum-9024

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Weidum bekijkt een onpartijdige ingenieur het gebouw. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en kent het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Weidum). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundige uit de gemeente Leeuwarden maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De expert weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie