Bouwkundige keuring Schoondijke

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Schoondijke inplannen is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met praktische info over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Schoondijke.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Schoondijke controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je een idee van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schoondijke plannen

Wil je snel een indicatie van de bouwkundige staat van een woonhuis of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Denk aan het stucwerk en en de staat van de CV-ketel. Zo kom je er ook achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Schoondijke.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwadviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer informatie over Verkoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Schoondijke

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen zoek je een expert die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Schoondijke (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. De expert gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de inspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin staat de conclusie van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je hier een kostenindicatie om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €345 en €385. De totale prijs is afhankelijk van meerdere factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Schoondijke.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijs
Appartement82 m2280 – €315
Tussenwoning116 m2€340 – €390
Hoekpand140 m2€415 – €445
Twee onder één kap164 m2€470 – €505
Herenhuis183 m2€510 – €535
Schema met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schoondijke die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Hoofdplaat, Breskens, Nieuwvliet, Groede en Oostburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schoondijke-4515

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Schoondijke bekijkt een onpartijdige ingenieur de potentiële woning. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een huis die binnenkort op de markt komt. Daarmee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de potentiële koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt geadviseerd in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Vaak worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Schoondijke). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Sluis wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de gebreken van de woning. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De specialist kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie