Bouwkundige keuring Groede

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Groede regelen is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je inzicht in de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Groede.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Groede bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Groede regelen

Wil je snel inzicht in de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan het metselwerk en of er houtrot is. Tevens kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Groede.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform tref je ook praktische toelichtingen over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Groede

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste heb je een deskundige nodig die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Groede (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Tevens bekijk je hier een kostenindicatie om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €320 en €495. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Neem zaken in overweging zoals levertijd van het rapport, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de tabel hieronder berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Groede.

Type woningOppervlakteGeschatte prijzen
Appartement94 m2280 – €325
Tussenwoning114 m2€335 – €365
Hoekwoning138 m2€415 – €430
Geschakelde woning156 m2€455 – €500
Villa176 m2€525 – €540
Opsomming met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Groede die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Oostburg, Geersdijk, Kamperland, Wissenkerke en Colijnsplaat.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-groede-4503

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Groede bekijkt een neutrale specialist de potentiële woning. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op deze manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht kopers te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Ook worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Groede). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Sluis wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de staat van het woonobject. Eventuele belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie