Bouwkundige keuring Sluis

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Sluis laten uitvoeren is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de bouwkundige staat van de woning en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Sluis.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Sluis benadert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals het dak, dakpannen en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Sluis uitvoeren

Wil jij meteen duidelijkheid over de bouwkundige staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan de meterkast en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Sluis.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundige een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker kan je ook veel gegevens vinden over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Sluis

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Sluis (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  Na afloop van de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin is een beoordeling te vinden met de observaties en de geconstateerde gebreken. Bovendien staat in het document een tariefoverzicht om het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €275 en €380. De totale prijs bestaat uit verschillendeaspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Sluis.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde tarief
Bovenwoning91 m2285 – €315
Tussenwoning103 m2€340 – €370
Hoekwoning129 m2€410 – €430
2-onder-1 kap163 m2€460 – €490
Landhuis187 m2€510 – €545
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Sluis die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Noord-Beveland, Goes, Borsele, Kapelle en Reimerswaal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-sluis-4524

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Sluis onderzoekt een objectieve bouwkundig ingenieur het woonhuis. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de aspirant koper op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt uitgevoerd zodra jij een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Sluis). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Sluis wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke problemen worden dan direct gesignaleerd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Schoondijke
 • Bouwkundige keuring IJzendijke
 • Bouwkundige keuring Zuidzande
 • Bouwkundige keuring Cadzand
 • Bouwkundige keuring Retranchement
 • Bouwkundige keuring Aardenburg
 • Bouwkundige keuring Waterlandkerkje
 • Bouwkundige keuring Sint Kruis
 • Bouwkundige keuring Eede
 • Bouwkundige keuring Hoofdplaat
 • Bouwkundige keuring Oostburg
 • Bouwkundige keuring Groede
 • Bouwkundige keuring Nieuwvliet
 • Bouwkundige keuring Breskens
 • Plaats een reactie