Bouwkundige keuring Ellertshaar

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Ellertshaar inplannen is dan vaak geen gek idee. Middels deze inspectie krijg je inzicht in de technische kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie lees je meer actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Ellertshaar.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Ellertshaar inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de puien en kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo weet je alles over de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ellertshaar laten uitvoeren

Heb je belang bij een analyse van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de gevel en en de staat van de isolatie. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Ellertshaar.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer toelichtingen over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Ellertshaar

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Ellertshaar (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist checkt alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document tref je een samenvatting van de observaties en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je daar een overzicht met de kosten om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €465. Het kostenplaatje bestaat uit meerdere facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het schema hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Ellertshaar.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Studio98 m2300 – €310
Rijwoning125 m2€340 – €365
Hoekpand127 m2€415 – €445
Twee onder één kap169 m2€460 – €480
Vrijstaand191 m2€515 – €555
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, de oplevertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ellertshaar die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Westdorp, Drouwen, Borger, Buinen en Bronneger.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ellertshaar-9535

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door middel van een aankoopkeuring in Ellertshaar bekijkt een objectieve deskundige het woonobject. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €115 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd zodra jij een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Ellertshaar). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Borger-Odoorn wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie