Bouwkundige keuring Breskens

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Breskens regelen is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een concreet beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform lees je meer aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Breskens.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Breskens inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de kozijnen, het schilderwerk en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €335 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Breskens uitvoeren

Heb je belang bij een analyse van de algehele staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Breskens.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons platform kan je ook veel gegevens vinden over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Breskens

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Breskens (regio).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie vind je een overzicht van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het woonhuis in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €295 en €370. De prijs bestaat uit allerlei facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het bijgaande overzicht vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Breskens.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte tarieven
Bovenwoning82 m2280 – €315
Rijwoning110 m2€350 – €370
Hoekhuis134 m2€400 – €430
2-onder-1 kap157 m2€470 – €480
Herenhuis192 m2€505 – €545
Tabel met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Breskens die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Nieuwvliet, Groede, Oostburg, Geersdijk en Kamperland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-breskens-4510

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Breskens onderzoekt een objectieve partij het gebouw. Niet zo gek, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €115 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Breskens). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Sluis wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie