Bouwkundige keuring Retranchement

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Retranchement uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website tref je actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en check je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Retranchement.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Retranchement inspecteert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals het schilderwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je een helder beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €305 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Retranchement inplannen

Behoefte aan inzicht in de technische kwaliteit jouw appartement of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de groepenkasten en of er houtrot is. Ook achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Retranchement.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker lees je ook handige gegevens over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Retranchement

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een expert zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Retranchement (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. Deze persoon gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de wooninspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €270 en €395. De prijs is gebaseerd op allerlei onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de regio beïnvloedt de prijs vanwege de reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Retranchement.

Type woningGrootteGeschatte prijzen
Appartementje92 m2275 – €310
Rijtjeshuis103 m2€350 – €370
Hoekwoning133 m2€410 – €440
Twee onder één kap151 m2€470 – €490
Vrijstaand192 m2€520 – €560
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Retranchement die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Cadzand, Zuidzande, IJzendijke, Biervliet en Schoondijke.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-retranchement-4525

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Retranchement controleert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het woonhuis. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een pand dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland is relevant als je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Retranchement). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Sluis bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De ingenieur kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie