Bouwkundige keuring Elim

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Elim laten doen is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een idee van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze vergelijkingssite tref je aanvullende info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Elim.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Elim benadert de woning grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. de vloerconstructies en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Elim regelen

Direct een analyse van de bouwkundige staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de meterkast en of er houtrot is. Daarbij kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Elim.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Elim

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten heb je een deskundige nodig die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Elim (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin staat de conclusie van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €350 en €385. De totale prijs bestaat uit allerlei facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de tabel hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Elim.

Type huis Aantal m2Prijsindicatie
Appartementje78 m2300 – €315
Rijtjeshuis113 m2€360 – €380
Hoekhuis138 m2€410 – €435
Geschakelde woning161 m2€455 – €485
Herenhuis197 m2€505 – €560
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Elim die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Alteveer, Noordscheschut, Nieuweroord, Roswinkel en Zwartemeer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-elim-7916

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Elim controleert een onafhankelijk partij het gebouw. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een pand dat jij wil verhuren. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren wanneer je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Elim). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Hoogeveen loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële problemen komen meteen aan het licht. De specialist noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie