Bouwkundige keuring Exloërveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Exloërveen uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Daarmee krijg je een helder beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op die manier kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende keuringen, de prijzen en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Exloërveen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Je bouwkundig inspecteur in Exloërveen benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van het metselwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Exloërveen regelen

Heb je belang bij een inspectie van de technische kwaliteit een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de algehele kavel en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Exloërveen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundige een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende toelichtingen over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Exloërveen

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Exloërveen (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en maakt geen schade. De inspecteur kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin staat een lijst met de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast staat in het document een tariefoverzicht om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €280 en €470. Het kostenplaatje is gebaseerd op diverse facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Eveneens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Exloërveen.

Soort huisGrootteGeschatte kosten
Etagewoning80 m2280 – €305
Tussenwoning115 m2€360 – €380
Hoekhuis127 m2€425 – €445
Twee onder één kap154 m2€475 – €485
Vrijstaand176 m2€525 – €540
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Exloërveen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in 1e Exloërmond, 2e Exloërmond, Veelerveen, Zandberg en Ter Apelkanaal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-exloerveen-9574

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Exloërveen checkt een neutrale specialist het woonobject. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Exloërveen). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een passend bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Borger-Odoorn wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het huis. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De ingenieur weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie