Bouwkundige keuring Basse

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Basse laten doen is een verstandige keuze. Zo krijg je inzicht in de staat van de woning en kom je achter de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website kan je aan de slag met nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Basse.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Basse benadert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de algehele kavel en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je meer helderheid over de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Basse regelen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan het leidingwerk en en of er lekkages zijn. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundige, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Basse.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische gegevens over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Basse

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Basse en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document tref je een samenvatting van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om de woning te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €300 en €385. De totale prijs is gebaseerd op allerlei facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed (met het oog op reiskosten). Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Basse.

WoonobjectGrootteGeschatte prijzen
Appartementje91 m2290 – €305
Rijtjeshuis111 m2€350 – €380
Hoekpand145 m2€405 – €445
2-onder-1 kap167 m2€470 – €505
Vrijstaand180 m2€530 – €555
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Basse die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Steenwijkerwold, Marijenkampen, Willemsoord, De Pol en Baars.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-basse-8342

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Basse bekijkt een onpartijdige deskundige het woonhuis. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een huis dat jij wil verhuren. Hiermee verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de koper te informeren over de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €205.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren zodra jij een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Basse). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Steenwijkerland bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De expert biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie