Bouwkundige keuring Marijenkampen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Marijenkampen inplannen is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je inzicht in de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform lees je meer uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de kosten en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Marijenkampen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Marijenkampen inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere het schilderwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Marijenkampen inplannen

Heel snel inzicht in de staat en de waarde van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de vloerconstructies en en de staat van de CV-ketel. Zo kom je er achter welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Marijenkampen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Marijenkampen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Marijenkampen en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De inspecteur gebruik vaak een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de woninganalyse meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Als bijlage bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €285 en €435. De prijs is afhankelijk van verschillende onderdelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In het overzicht hieronder delen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Marijenkampen.

Type woningOppervlakteGemiddelde prijzen
Studio81 m2290 – €325
Rijtjeshuis108 m2€335 – €380
Hoekpand130 m2€410 – €445
Geschakelde woning156 m2€470 – €485
Vrijstaand200 m2€515 – €540
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Marijenkampen die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Willemsoord, De Pol, Baars, Witte Paarden en Tuk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-marijenkampen-8339

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Marijenkampen onderzoekt een objectieve expert het huis. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant als je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Marijenkampen). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Steenwijkerland loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie