Bouwkundige keuring West-Terschelling

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in West-Terschelling uitvoeren is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Hieronder tref je praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in West-Terschelling.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in West-Terschelling checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals de fundering en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de status van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €345 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in West-Terschelling regelen

Wil je snel een analyse van de bouwkundige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Je kunt denken aan de kozijnen, het schilderwerk de technische staat van de CV-installatie. Dan krijg je een indicatie van welke kosten noodzakelijk zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in West-Terschelling.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer toelichtingen over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in West-Terschelling

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in West-Terschelling (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De expert gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huis-analyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document vind je een overzicht van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €325 en €495. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendevariabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het bijgesloten overzicht berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in West-Terschelling.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Etagewoning81 m2295 – €305
Rijwoning119 m2€345 – €370
Hoekhuis144 m2€420 – €440
Geschakelde woning173 m2€455 – €495
Vrijstaand178 m2€505 – €560
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in West-Terschelling die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Midlum, Wijnaldum, Pietersbierum, Sexbierum en Oosterbierum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-west-terschelling-8881

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in West-Terschelling bekijkt een objectieve specialist de potentiële woning. Niet onverstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woning

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de koper gedegen te informeren inzake onderhoudstoestand van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in West-Terschelling). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Terschelling loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de gebreken van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie