Bouwkundige keuring Kraggenburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Kraggenburg uitvoeren is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudssituatieen kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform tref je actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Kraggenburg.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Kraggenburg bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. het dak, dakpannen en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €315 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kraggenburg regelen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er asbest aanwezig is. Zo weet je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Kraggenburg.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Kraggenburg

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Kraggenburg (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De inspecteur gebruikt o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin staat de conclusie van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je daar een indicatie van de kosten om het huis in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €315 en €390. De prijs is afhankelijk van allerlei variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de regio speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Kraggenburg.

Soort woningWoonoppervlakPrijsindicatie
Flatwoning80 m2300 – €315
Tussenwoning101 m2€345 – €370
Hoekwoning139 m2€410 – €445
Twee onder één kap163 m2€450 – €505
Landhuis184 m2€520 – €535
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kraggenburg die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Marknesse, Luttelgeest, Bant, Rutten en Creil.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kraggenburg-8317

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Kraggenburg checkt een onafhankelijk partij het verblijf. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Flevoland komt doorgaans ter sprake in het geval je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Kraggenburg). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Noordoostpolder loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. de staat van het huis. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. De deskundige kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie