Bouwkundige keuring Steenwijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Steenwijk laten doen is heel erg verstandig. Hiermee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je meer nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Steenwijk.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Steenwijk analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €285 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Steenwijk uitvoeren

Op korte termijn een indicatie van de technische kwaliteit een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakconstructie en en of er sprake is van lekkages. Zo krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Steenwijk.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende uitleg over FAQ.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Steenwijk

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Steenwijk en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De expert checkt alles maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. Hij of zij kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afloop van de keuring deelt de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document tref je een samenvatting van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €430. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Steenwijk.

WoonobjectOppervlakteGeschatte tarieven
Appartement96 m2280 – €305
Rijtjeshuis111 m2€345 – €390
Hoekhuis144 m2€400 – €440
Geschakelde woning173 m2€450 – €495
Vrijstaand180 m2€510 – €560
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Steenwijk die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Sint Jansklooster, Vollenhove, Schokland, Kraggenburg en Marknesse.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-steenwijk-8331

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Steenwijk controleert een neutrale partij de potentiële woning. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Steenwijk). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Steenwijkerland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke problemen worden direct benoemd. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie