Bouwkundige keuring Witte Paarden

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Witte Paarden laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de technische kwaliteit van de woning en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Witte Paarden.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Witte Paarden benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld het voegwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Witte Paarden uitvoeren

Behoefte aan een inspectie van de algehele staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. De inspecteur bekijkt o.a. de groepenkasten en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan wordt het overzichtelijk welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Witte Paarden.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform vind je ook meer informatie over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Witte Paarden

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten heb je een expert nodig die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Witte Paarden (en de regio).

 2. De technische keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper & wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en er worden geen betimmeringen verwijderd. De inspecteur gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je in het rapport een kostenberekening om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €320 en €390. De uiteindelijke prijs hangt af van verschillende facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de regio speelt een rol (met het oog op reiskosten). Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Witte Paarden.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Flatwoning77 m2280 – €320
Rijtjeshuis113 m2€340 – €375
Hoekpand148 m2€425 – €430
Twee onder één kap153 m2€455 – €505
Vrijstaand178 m2€505 – €550
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Witte Paarden die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Tuk, Steenwijk, Sint Jansklooster, Vollenhove en Schokland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-witte-paarden-8335

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Witte Paarden analyseert een onafhankelijk partij de woning. Niet onverstandig, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een huis dat je wilt verkopen. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om kopers gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die gemaakt moeten worden om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel laat je meestal uitvoeren als je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Witte Paarden). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Steenwijkerland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De deskundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie