Bouwkundige keuring Bant

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Bant inplannen is dan zeker aan te raden. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van de woning en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Bant.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Bant controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de ventilatie en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €350 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bant afspreken

Heel snel meer info over de bouwkundige staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de riolering en en de staat van de CV-ketel. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Bant.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van de woning geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website vind je ook meer gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Bant

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Bant (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bijgevoegd vind je daar een kostenberekening om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €295 en €430. De prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Bant.

WoonobjectOppervlaktePrijsberekening
Studio79 m2280 – €305
Rijwoning109 m2€340 – €380
Kopwoning140 m2€405 – €435
Twee onder één kap166 m2€465 – €505
Villa198 m2€520 – €560
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijzen, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bant die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Rutten, Creil, Espel, Tollebeek en Nagele.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bant-8314

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. D.m.v. een aankoopkeuring in Bant analyseert een onpartijdige partij het verblijf. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Flevoland wordt geadviseerd op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Bant). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Noordoostpolder loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De expert biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie