Bouwkundige keuring Ane

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Ane inplannen kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Ane.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Ane onderzoek het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de riolering en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ane regelen

Heb je belang bij een analyse van de algehele staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Je kunt denken aan de kruipruimte en de technische staat van de CV-installatie. Zo krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Ane.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform kan je ook veel toelichtingen vinden over Verkoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Ane

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Ane (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en/of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en hakt niks open. Deze persoon gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  Na afronding van de wooninspectie vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit document staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd vind je daar een overzicht met de kosten om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €280 en €385. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de snelheid, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de bijgaande tabel vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Ane.

Type woningAantal m2Geschatte tarieven
Studio99 m2275 – €330
Tussenwoning114 m2€360 – €365
Hoekpand141 m2€410 – €435
2-onder-1 kap156 m2€455 – €505
Landhuis182 m2€530 – €550
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ane die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Gramsbergen, De Krim, Holthone, Loozen en Schuinesloot.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ane-7784

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Ane controleert een objectieve specialist het huis. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de potentiële koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Ane). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Hardenberg loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van het huis. Eventuele problemen worden direct benoemd. De specialist biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie