Bouwkundige keuring Zuidveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Zuidveen uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je inzicht in de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op Bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Zuidveen.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Zuidveen inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van het schilderwerk en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zuidveen laten uitvoeren

Direct duidelijkheid over de algehele staat van jouw eigen woning of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Zuidveen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform tref je ook praktische uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Zuidveen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Zuidveen (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar loop je alles in het huis na. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag vind je een overzicht van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien vind je hier een kostenindicatie om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €320 en €445. Het kostenplaatje hangt af van verschillendepunten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Zuidveen.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Studio78 m2300 – €325
Rijwoning115 m2€335 – €375
Hoekpand144 m2€405 – €440
Twee onder één kap158 m2€450 – €480
Herenhuis200 m2€520 – €555
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zuidveen die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Basse, Steenwijkerwold, Marijenkampen, Willemsoord en De Pol.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zuidveen-8343

Wat is een aankoopkeuring?

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. D.m.v. een aankoopkeuring in Zuidveen bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het gebouw. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een pand dat jij wil verhuren. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de koper te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd als je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben achterstallig onderhoud. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Zuidveen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Steenwijkerland wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie