Bouwkundige keuring Buchten

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Buchten laten uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier krijg je een idee van de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en doorzoek je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Buchten.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Buchten analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere het voegwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €300 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Buchten inplannen

Wil je snel meer info over de bouwkundige staat van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Daarbij achterhaal je welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Buchten.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur mondeling een toelichting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform kan je ook veel informatie vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Buchten

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een expert zoeken die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Buchten en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar loop je hele woning door. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niets en hakt niks open. Deze persoon gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin staat de conclusie van de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Ook bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €295 en €370. Het prijskaartje hangt af van verschillende factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Buchten.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde prijzen
Flatwoning81 m2€275 – €330
Tussenwoning114 m2€350 – €370
Hoekpand133 m2€405 – €435
Geschakelde woning173 m2€465 – €500
Herenhuis180 m2€520 – €545
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Buchten die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Born, Nieuwstadt, Roosteren, Susteren en Sint Joost.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-buchten-6122

Informatie over aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Aan de hand van een aankoopkeuring in Buchten onderzoekt een onafhankelijk partij het huis. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd in het geval je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet voordat het openingsbod wordt gedaan. Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Buchten). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Sittard-Geleen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. De ingenieur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie