Bouwkundige keuring Achlum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Achlum laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Hieronder bieden wij actuele informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Achlum.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Achlum controleert het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de kozijnen, het schilderwerk of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Achlum inplannen

Wil jij meteen een indicatie van de technische kwaliteit een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en en de staat van de CV-ketel. Ook krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Achlum.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in februari 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons portaal lees je ook aanvullende uitleg over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Achlum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Achlum en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Ook krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €295 en €490. De totale prijs wordt bepaald door verschillende factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Achlum.

Type woningOppervlaktePrijsindicatie
Etagewoning92 m2280 – €325
Rijwoning119 m2€360 – €370
Hoekpand127 m2€400 – €440
2-onder-1 kap161 m2€475 – €500
Vrijstaand196 m2€530 – €550
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport februari 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Achlum die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Hitzum, Tzum, Franeker, Koudum en Nijhuizum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-achlum-8806

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Achlum onderzoekt een objectieve specialist het woonobject. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Achlum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Waadhoeke loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De bouwkundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie