Bouwkundige keuring Oud Zuilen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Oud Zuilen inplannen kan veel meerwaarde bieden. Hiermee krijg je inzicht in de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en bekijk je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Oud Zuilen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Oud Zuilen checkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van het leidingwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op die manier krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €340 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oud Zuilen afspreken

Heb je belang bij duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. het voegwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Zo kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Denk aan een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Oud Zuilen.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook handige informatie over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Oud Zuilen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Oud Zuilen (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Als bijlage krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €270 en €485. De totaalprijs hangt af van verschillende variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Oud Zuilen.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Etagewoning96 m2290 – €330
Rijtjeshuis105 m2€340 – €370
Hoekhuis146 m2€405 – €450
Twee onder één kap153 m2€460 – €505
Herenhuis195 m2€510 – €540
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oud Zuilen die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Maarssen, Harmelen, Zegveld, Kamerik en Hekendorp.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oud-zuilen-3611

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Oud Zuilen bekijkt een onpartijdige ingenieur het gebouw. Ideaal, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de kopende partij op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €100 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht laat je meestal uitvoeren zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Oud Zuilen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Stichtse Vecht wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden direct aangegeven. De expert weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie