Bouwkundige keuring Harmelen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Harmelen laten doen is dan zeer verstandig. Zo zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina lees je meer informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Harmelen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Harmelen controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld het metselwerk en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Harmelen regelen

Direct een inspectie van de huidige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er lekkages zijn. Dan weet je welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Harmelen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website vind je ook meer toelichtingen over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Harmelen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn allerlei architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Harmelen (en de regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de keuring deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je hier een schatting van de onkosten om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €350 en €485. De totaalprijs is afhankelijk van meerdere variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de tabel hieronder berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Harmelen.

Type huis OppervlakteGeschatte kosten
Bovenwoning94 m2€300 – €315
Rijwoning110 m2€350 – €390
Hoekhuis125 m2€410 – €430
Geschakelde woning170 m2€475 – €505
Herenhuis192 m2€505 – €560
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Harmelen die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Zegveld, Kamerik, Hekendorp, Waarder en Driebruggen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-harmelen-3481

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Harmelen analyseert een onpartijdige ingenieur de potentiële woning. Ideaal, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je in de verkoop wil doen. Zo verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om kopers goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt geadviseerd wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Ook worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Harmelen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Woerden loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De expert verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie