Bouwkundige keuring Zegveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Zegveld laten doen is heel erg verstandig. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website lees je meer uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Zegveld.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Zegveld controleert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de gesteldheid van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zegveld plannen

Wil jij meteen meer info over de technische kwaliteit een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Zegveld.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Zegveld

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Zegveld (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst niks en maakt niets open. De inspecteur gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de inspectie meldt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Daarin tref je een samenvatting van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Ook vind je daar een kostenindicatie om het verblijf te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €285 en €395. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door allerlei variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft invloed (met het oog op reiskosten). Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de tabel hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Zegveld.

WoonobjectOppervlakteGeschatte kosten
Flatwoning80 m2275 – €320
Rijtjeshuis122 m2€355 – €375
Hoekhuis133 m2€415 – €435
2-onder-1 kap159 m2€460 – €505
Vrijstaand196 m2€520 – €555
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zegveld die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Kamerik, Hekendorp, Waarder, Driebruggen en Papekop.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zegveld-3474

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Zegveld controleert een objectieve expert het gebouw. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €100 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht laat je meestal uitvoeren in het geval je interesse hebt in een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Zegveld). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Woerden wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele problemen worden direct benoemd. De specialist biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie