Bouwkundige keuring Maarssen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Maarssen inplannen kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform kan je aan de slag met alle benodigde info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Maarssen.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Maarssen benadert de woning grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de plafonds en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €305 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Maarssen afspreken

Op korte termijn inzicht in de technische kwaliteit een woonhuis of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de riolering en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Maarssen.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website lees je ook aanvullende toelichtingen over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Maarssen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een specialist hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Maarssen (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist analyseert alles maar verplaatst niks en breekt of hakt niks open. De specialist gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport tref je een samenvatting van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij staat in het document een indicatie van de kosten om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €300 en €390. De totaalprijs hangt af van verschillende variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject hebben de meeste invloed. Ook de regio is van belang wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de totaalprijs. In het schema hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Maarssen.

Soort huisGroottePrijsberekening
Studio94 m2300 – €315
Rijwoning109 m2€335 – €390
Hoekwoning142 m2€420 – €430
2-onder-1 kap174 m2€470 – €495
Landhuis180 m2€505 – €560
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Maarssen die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Harmelen, Zegveld, Kamerik, Hekendorp en Waarder.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-maarssen-3604

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Via een aankoopkeuring in Maarssen bekijkt een neutrale expert het woonobject. Niet onverstandig, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een woning dat je wilt verkopen. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de kopende partij goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht is relevant als je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Maarssen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Stichtse Vecht loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Potentiële problemen worden meteen aangestipt. De expert biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie