Bouwkundige keuring Longerhouw

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Longerhouw inplannen is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bieden wij alle benodigde info over de verschillende keuringen, de investeringen en check je en tabel met bouwkundig adviseurs in Longerhouw.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Longerhouw bekijkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijv. de fundering en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €290 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Longerhouw inplannen

Behoefte aan een inspectie van de technische kwaliteit een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Middels deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de plafonds en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Longerhouw.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal tref je ook praktische gegevens over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Longerhouw

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Longerhouw (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de woninganalyse meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Aan de hand van de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd bekijk je hier een tariefoverzicht om de woonruimte in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €275 en €400. Het prijskaartje is afhankelijk van verschillende punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt de pakketprijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Longerhouw.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Flatwoning96 m2290 – €310
Rijtjeshuis124 m2€355 – €385
Hoekpand144 m2€415 – €450
2-onder-1 kap157 m2€450 – €490
Vrijstaand180 m2€525 – €560
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk goede bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Longerhouw die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Schettens, Hichtum, Burgwerd, Hartwerd en Hidaard.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-longerhouw-8745

Regel online een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Longerhouw checkt een neutrale deskundige het verblijf. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een huis die binnenkort op de markt komt. Op die manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de mogelijke koper te informeren over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Longerhouw). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie