Bouwkundige keuring Cornwerd

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Cornwerd regelen is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de eventuele gebreken en problemen en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Hieronder verzamelen wij actuele info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en achterhaal je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Cornwerd.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Cornwerd controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar in het oog springende zaken zoals de vloeren en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je volledige duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Cornwerd inplannen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. De inspecteur bekijkt o.a. de vloeren en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Cornwerd.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Cornwerd

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je een expert zoeken die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Cornwerd (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De expert gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €295 en €430. Het kostenplaatje bestaat uit een aantal onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Cornwerd.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Appartementje92 m2€300 – €330
Rijwoning101 m2€350 – €385
Hoekpand135 m2€420 – €440
Geschakelde woning168 m2€465 – €480
Villa194 m2€530 – €550
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Cornwerd die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Kornwerderzand, Zurich, Pingjum, Witmarsum en Wons.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-cornwerd-8753

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Cornwerd bekijkt een onpartijdige partij de woning. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €245.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld wanneer je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Cornwerd). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele gebreken komen meteen aan het licht. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie