Bouwkundige keuring Terborg

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Terborg inplannen is heel erg verstandig. Daarmee krijg je een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie lees je meer uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Terborg.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Terborg analyseert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €300 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Terborg uitvoeren

Wil jij meteen een inspectie van de staat en de waarde van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de ventilatie en of er sprake is van vocht in de woning. Ook krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Terborg.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Terborg

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Terborg en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur checkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. Deze persoon heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na de keuring deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de inspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd staat in het document een indicatie van de kosten om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren tussen de €295 en €370. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillendeaspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Terborg.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde kosten
Appartementje80 m2290 – €310
Rijtjeshuis112 m2€350 – €380
Hoekpand131 m2€425 – €435
Twee onder één kap172 m2€455 – €485
Herenhuis190 m2€530 – €560
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind erkende bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, levertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Terborg die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Heelweg, Westendorp, Varsseveld, Wijnbergen en Braamt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-terborg-7060

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. D.m.v. een aankoopkeuring in Terborg bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het gebouw. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Hiermee verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd wanneer je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Terborg). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Oude IJsselstreek doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie