Bouwkundige keuring Wons

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Wons inplannen is dan zeer verstandig. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform lees je meer actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Wons.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Wons analyseert het huis op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. het stucwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wons plannen

Behoefte aan een inspectie van de bouwkundige staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het voegwerk en en de staat van de CV-ketel. Ook krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Wons.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische gegevens over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Wons

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je een expert zoeken die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Wons (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De specialist kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €300 en €455. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van allerlei aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder beschrijven we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Wons.

WoonobjectGroottePrijsindicatie
Appartement97 m2€280 – €315
Rijtjeshuis104 m2€335 – €370
Hoekpand131 m2€425 – €445
Geschakelde woning156 m2€470 – €485
Herenhuis176 m2€510 – €555
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wons die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Schraard, Longerhouw, Schettens, Hichtum en Burgwerd.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wons-8747

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Wons checkt een objectieve deskundige de woning. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant in situaties wanneer je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Wons). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Súdwest-Fryslân maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De expert weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie