Bouwkundige keuring Zurich

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Zurich regelen is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een idee van de technische kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Zurich.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Zurich benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar in het oog springende zaken zoals de staat van de meterkast en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de onderhoudsstatus van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zurich afspreken

Wil jij meteen een analyse van de huidige staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan de dakconstructie en of er sprake is van vocht in de woning. Hiermee wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Zurich.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Zurich

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Zurich (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de inspectie beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit document vind je een overzicht van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €295 en €375. Het kostenplaatje is afhankelijk van allerlei facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol vanwege de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Zurich.

WoonobjectWoonoppervlakGeschatte kosten
Studio98 m2300 – €315
Rijtjeshuis115 m2€345 – €380
Kopwoning131 m2€410 – €440
Twee onder één kap165 m2€475 – €480
Landhuis187 m2€510 – €555
Samenvatting met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zurich die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Pingjum, Witmarsum, Wons, Schraard en Longerhouw.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zurich-8751

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Zurich onderzoekt een neutrale specialist het verblijf. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de noodzakelijke investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Standaard worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Zurich). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie