Bouwkundige keuring Pingjum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Pingjum laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de staat van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website kan je aan de slag met nuttige informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en check je een schema met bouwkundig adviseurs in Pingjum.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Pingjum analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €285 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Pingjum plannen

Behoefte aan duidelijkheid over de huidige staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de puien en kozijnen en en de staat van de isolatie. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Pingjum.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform tref je ook praktische gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Pingjum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste neem je contact op met een expert die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Pingjum (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De inspecteur checkt alles maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €310 en €385. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van een aantal factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Pingjum.

WoonobjectAantal m2Geschatte kosten
Appartementje85 m2285 – €315
Rijtjeshuis102 m2€350 – €390
Kopwoning137 m2€420 – €450
Twee onder één kap170 m2€450 – €500
Vrijstaand179 m2€505 – €550
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Pingjum die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Witmarsum, Wons, Schraard, Longerhouw en Schettens.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-pingjum-8749

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Pingjum checkt een objectieve ingenieur het woonhuis. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de potentiële koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €240.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Pingjum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Súdwest-Fryslân maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de staat van het huis. Mogelijke problemen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie