Bouwkundige keuring Britswert

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Britswert inplannen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Britswert.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Britswert analyseert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de vloeren en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je een goed beeld van de de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Britswert plannen

Wil je snel inzicht in de bouwtechnische staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de gevel en de technische staat van de CV-installatie. Ook kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundige, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Britswert.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook aanvullende toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Britswert

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te starten moet je een expert hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Britswert (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. De specialist kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de inspectie deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Steunend op de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Daarnaast vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €290 en €435. De uiteindelijke prijs bestaat uit een aantal facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Britswert.

Soort woningNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Bovenwoning94 m2€280 – €330
Rijtjeshuis102 m2€335 – €365
Hoekpand139 m2€405 – €450
2-onder-1 kap168 m2€465 – €500
Landhuis176 m2€510 – €545
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Britswert die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Boazum, Ysbrechtum, Tirns, Loënga en Scharnegoutum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-britswert-8636

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Britswert bekijkt een onafhankelijk partij het gebouw. Belangrijk, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een woning dat jij wil verhuren. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de aspirant koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €125 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld op het moment dat je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Vaak worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Britswert). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Súdwest-Fryslân bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de staat van het huis. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie