Bouwkundige keuring Kimswerd

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Kimswerd uitvoeren is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website verzamelen wij alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Kimswerd.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Kimswerd analyseert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de ventilatie en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €310 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kimswerd regelen

Heb je belang bij een inspectie van de bouwkundige staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de puien en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo krijg je een indicatie van wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Kimswerd.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform kan je ook veel toelichtingen vinden over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Kimswerd

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je een specialist zoeken die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Kimswerd (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na het onderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van de wooninspectie komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin vind je een overzicht van de observaties en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast bekijk je hier een tariefoverzicht om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €305 en €470. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van meerdere factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Kimswerd.

Type huis Aantal m2Prijsindicatie
Bovenwoning92 m2295 – €325
Rijtjeshuis106 m2€335 – €365
Hoekhuis139 m2€425 – €440
Twee onder één kap158 m2€475 – €490
Herenhuis193 m2€520 – €555
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kimswerd die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Skingen, Zweins, Schalsum, Peins en Ried.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kimswerd-8821

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Kimswerd bekijkt een neutrale partij het woonhuis. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Standaard worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Kimswerd). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De specialist noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie