Bouwkundige keuring Haarle

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Haarle laten doen is dan zeer verstandig. Zo krijg je een concreet beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de kosten en verschaffen we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Haarle.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Haarle controleert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de meterkast en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie heb je een duidelijk beeld van de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Haarle inplannen

Behoefte aan inzicht in de bouwtechnische staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan de groepenkasten en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Haarle.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform bekijk je ook nuttige uitleg over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Haarle

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Haarle (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Hij of zij gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin staat de conclusie van de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bijgevoegd bekijk je hier een overzicht van de herstelkostenom het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €340 en €490. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillendepunten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats is van belang door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Haarle.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartement96 m2€290 – €320
Rijtjeshuis103 m2€335 – €380
Hoekpand127 m2€415 – €435
Geschakelde woning160 m2€455 – €485
Vrijstaand177 m2€515 – €555
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Haarle die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Nijverdal, Steenenkamer, Bathmen, Okkenbroek en Lettele.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-haarle-7448

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Haarle analyseert een onafhankelijk partij het verblijf. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningbezitter is het verplicht om de aspirant koper te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant in het geval je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Haarle). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Hellendoorn maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie