Bouwkundige keuring Wommels

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Wommels uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je een goed beeld van de de kwaliteit van de woning en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform bekijk je aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Wommels.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Wommels inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de kozijnen, het schilderwerk en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten zal je veel inzicht krijgen van de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wommels laten uitvoeren

Wil je snel een analyse van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. het metselwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Wommels.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker tref je ook praktische informatie over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Wommels

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste zoek je een deskundige die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Wommels en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De expert onderzoekt alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarbij bekijk je hier een overzicht met de kosten om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €350 en €475. De totaalprijs wordt bepaald door verschillendeonderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft invloed (met het oog op reiskosten). Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Neem zaken in overweging zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de tabel hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Wommels.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde kosten
Appartementje84 m2280 – €330
Rijwoning102 m2€350 – €390
Hoekpand134 m2€410 – €440
2-onder-1 kap155 m2€470 – €505
Vrijstaand182 m2€515 – €545
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bieden wij contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wommels die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in It Heidenskip, Molkwerum, Warns, Stavoren en Hindeloopen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wommels-8731

Regel online een aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Wommels checkt een neutrale ingenieur het gebouw. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Daarmee verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld zodra jij interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Wommels). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke problemen worden direct aangegeven. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie