Bouwkundige keuring Koudum

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Koudum laten doen is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op dit informatieplatform bieden wij uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Koudum.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Koudum checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de dakconstructie en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Koudum plannen

Op korte termijn een analyse van de staat en de waarde van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Je kunt denken aan de algehele kavel en en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij weet je wat de financiële consequenties zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Koudum.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische gegevens over Keuring bij woningoplevering.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Koudum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Koudum (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De ingenieur heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk staat een lijst met de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een kostenoverzicht om het gebouw in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €325 en €470. Het kostenplaatje is gebaseerd op verschillendevariabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol vanwege de reiskosten. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Koudum.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte prijs
Bovenwoning76 m2285 – €325
Rijtjeshuis125 m2€350 – €390
Kopwoning140 m2€400 – €440
Geschakelde woning156 m2€455 – €500
Villa200 m2€510 – €560
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Koudum die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Nijhuizum, Wolsum, Folsgare, Tjalhuizum en Nijland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-koudum-8782

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Middels een aankoopkeuring in Koudum analyseert een onpartijdige ingenieur het huis. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de status van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op die manier geef je de andere partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de kopende partij te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €115 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Koudum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. De expert geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de snelheid.

Plaats een reactie