Bouwkundige keuring Folsgare

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Folsgare inplannen is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op dit informatieplatform tref je alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Folsgare.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Folsgare bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de puien en kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €335 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Folsgare laten uitvoeren

Op korte termijn duidelijkheid over de staat en de waarde van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de puien en kozijnen en en de staat van eventuele schuren en garages. Hiermee krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Tevens krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Folsgare.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een complete taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker vind je ook meer informatie over Direct bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Folsgare

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Folsgare en omgeving.

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert checkt alles maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. Deze persoon beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie vind je een overzicht van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Ook staat in het document een schatting van de onkosten om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €335 en €450. De prijs is gebaseerd op allerlei aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het bijgaande overzicht vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Folsgare.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Bovenwoning95 m2300 – €305
Rijtjeshuis118 m2€345 – €365
Hoekpand150 m2€400 – €440
Twee onder één kap162 m2€475 – €500
Vrijstaand191 m2€505 – €540
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Folsgare die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Tjalhuizum, Nijland, Breezanddijk, Tjerkwerd en Dedgum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-folsgare-8773

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Folsgare onderzoekt een onpartijdige partij het huis. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €110 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Standaard wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Folsgare). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. De expert geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie