Bouwkundige keuring Tjalhuizum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Tjalhuizum laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op de verschillende pagina’s van dit portaal lees je meer aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Tjalhuizum.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Tjalhuizum bekijkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tjalhuizum plannen

Heel snel inzicht in de technische kwaliteit een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en en de staat van de isolatie. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Tjalhuizum.

Een extra voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het object geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal tref je ook praktische toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Tjalhuizum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te starten neem je contact op met een specialist die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan een aantal architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Tjalhuizum (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na de inspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport staat de conclusie van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je hier een kostenindicatie om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €330 en €430. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van allerlei variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Tjalhuizum.

Soort huisAantal m2Gemiddelde tarief
Etagewoning94 m2280 – €305
Rijtjeshuis102 m2€340 – €365
Hoekwoning140 m2€425 – €435
2-onder-1 kap153 m2€470 – €485
Landhuis188 m2€520 – €560
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk professionele bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tjalhuizum die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Nijland, Breezanddijk, Tjerkwerd, Dedgum en Parrega.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tjalhuizum-8772

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Aan de hand van een aankoopkeuring in Tjalhuizum onderzoekt een objectieve specialist het gebouw. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de aspirant koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €220.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd in het geval je interesse hebt in een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Tjalhuizum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de staat van het woonobject. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. De ingenieur kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie