Bouwkundige keuring Rumpt

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Rumpt regelen is heel erg verstandig. Hiermee krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie lees je meer actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Rumpt.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Rumpt benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een goed beeld van de de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Rumpt uitvoeren

Wil jij meteen duidelijkheid over de bouwkundige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. de meterkast en de technische staat van de CV-installatie. Ook krijg je een overzicht van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Rumpt.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform lees je ook handige gegevens over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Rumpt

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Rumpt (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst niks en maakt geen schade. De expert neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de keuring meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarbij vind je in het rapport een kostenberekening om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €295 en €410. De totaalprijs hangt af van verschillende onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Rumpt.

WoonobjectAantal m2Gemiddelde kosten
Flatwoning91 m2275 – €325
Rijtjeshuis118 m2€340 – €375
Hoekhuis149 m2€410 – €450
Geschakelde woning165 m2€460 – €485
Landhuis200 m2€505 – €545
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: een inschatting van de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Rumpt die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Gellicum, Beesd, Rhenoy, Acquoy en Asperen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-rumpt-4156

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Rumpt bekijkt een objectieve partij de potentiële woning. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring betekent: een gedegen review van een pand dat jij wil verhuren. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de kopende partij te informeren over onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd als je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Standaard worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Rumpt). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente West Betuwe bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de gebreken van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie