Bouwkundige keuring Skingen

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Skingen laten uitvoeren is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op ons woonplatform kan je aan de slag met actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Skingen.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Skingen inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van het dak, dakpannen en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €330 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Skingen regelen

Heb je belang bij inzicht in de staat (en gebreken) van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan het metselwerk en en of er lekkages zijn. Hiermee krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Skingen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende informatie over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Skingen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er zijn allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Skingen (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & wellicht een makelaar loop je hele woning door. De bouwexpert doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De specialist heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Hierin tref je een samenvatting van de observaties en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je in het rapport een kostenberekening om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €345 en €370. Het prijskaartje bestaat uit een aantal aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de tabel hieronder bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Skingen.

Type woningOppervlakteGemiddelde kosten
Bovenwoning88 m2290 – €305
Rijwoning111 m2€340 – €365
Kopwoning137 m2€405 – €450
2-onder-1 kap168 m2€475 – €485
Villa186 m2€525 – €555
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bekijk je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Skingen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Zweins, Schalsum, Peins, Ried en Boer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-skingen-8816

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Skingen analyseert een objectieve ingenieur de potentiële woning. Handig, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een woonobject dat jij wil verhuren. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningverkoper heb je de taak om kopers te informeren over de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €230.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Skingen). Is er veel onderhoud nodig? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Waadhoeke loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De expert weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie