Bouwkundige keuring Schettens

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Schettens inplannen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een idee van de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en tref je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Schettens.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Schettens checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de vloerconstructies en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schettens afspreken

Behoefte aan meer info over de huidige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan het stucwerk en en de staat van de CV-ketel. Ook wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Schettens.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in februari 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Plan dan ook meteen een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Schettens

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Schettens (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de inspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je hier een kostenoverzicht om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €305 en €490. De prijs hangt af van diverse variabelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vergelijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Schettens.

Soort woningOppervlaktePrijsberekening
Appartementje97 m2275 – €330
Rijwoning109 m2€360 – €380
Hoekwoning131 m2€420 – €450
Twee onder één kap171 m2€465 – €490
Villa192 m2€525 – €550
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel vind je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schettens die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Hichtum, Burgwerd, Hartwerd, Hidaard en Reahûs.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schettens-8744

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Schettens bekijkt een neutrale ingenieur het gebouw. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de aspirant koper goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €230.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de benodigde kosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld als je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Schettens). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Súdwest-Fryslân maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Potentiële problemen worden meteen aangestipt. De specialist geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie