Bouwkundige keuring Hichtum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Hichtum inplannen kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je een goed beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website tref je nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Hichtum.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hichtum onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. het dak, dakpannen de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €275 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hichtum afspreken

Behoefte aan een analyse van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze keuring weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. het metselwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Hichtum.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website bekijk je ook nuttige gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Hichtum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Hichtum (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar loop je hele woning door. De specialist loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. Deze persoon gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de inspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op het woningonderzoek ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je hier een tariefoverzicht om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €350 en €415. De totaalprijs is afhankelijk van een aantal factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals wachttijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hichtum.

WoonobjectGrootteGeschatte tarieven
Bovenwoning90 m2€290 – €310
Rijtjeshuis106 m2€345 – €375
Hoekhuis149 m2€415 – €445
2-onder-1 kap163 m2€465 – €490
Villa190 m2€510 – €535
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij goede bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hichtum die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Burgwerd, Hartwerd, Hidaard, Reahûs en Itens.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hichtum-8743

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Hichtum onderzoekt een objectieve deskundige het huis. Niet zo gek, want op deze manier weet je exact wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €100 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Hichtum). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de gebreken van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De expert geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie