Bouwkundige keuring Breezanddijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Breezanddijk regelen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met uitgebreide info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Breezanddijk.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Breezanddijk bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de dakbedekking en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier krijg je volledige duidelijkheid over de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Breezanddijk inplannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de huidige staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de plafonds en en of er asbest aanwezig is. Hiermee achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een bouwpartij of taxateur in Breezanddijk.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Breezanddijk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Breezanddijk (regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document tref je een samenvatting van de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het object in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €285 en €415. De totaalprijs wordt bepaald door diverse variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Breezanddijk.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Appartement80 m2280 – €315
Tussenwoning109 m2€360 – €375
Hoekpand134 m2€420 – €445
2-onder-1 kap161 m2€465 – €490
Vrijstaand188 m2€510 – €545
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Breezanddijk die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Tjerkwerd, Dedgum, Parrega, Hieslum en Ferwoude.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-breezanddijk-8766

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Breezanddijk bekijkt een onpartijdige specialist het woonobject. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een pand dat jij wil verhuren. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningverkoper is het verplicht om kopers gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Breezanddijk). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van het woonobject. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie