Bouwkundige keuring Wieringerwaard

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Wieringerwaard inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en inzage in de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Wieringerwaard.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Wieringerwaard bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je inzicht in de de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wieringerwaard laten uitvoeren

Heb je belang bij een indicatie van de staat en de waarde van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het leidingwerk en of er houtrot is. Hiermee weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Wieringerwaard.

Besparen op een bouwkeuring in mei 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het appartement geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website bekijk je ook nuttige uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Wieringerwaard

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Wieringerwaard (regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij bekijk je alles in en rondom het huis. De expert bekijkt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de keuring omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Tevens bekijk je hier een overzicht met de kosten om het object te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €285 en €410. De prijs is gebaseerd op verschillendevariabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Wieringerwaard.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde tarief
Studio93 m2285 – €310
Rijwoning111 m2€335 – €380
Hoekpand129 m2€400 – €440
2-onder-1 kap174 m2€475 – €505
Landhuis175 m2€505 – €535
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, de oplevertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wieringerwaard die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Breezand, Anna Paulowna, Callantsoog, Oudesluis en t Zand.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wieringerwaard-1766

Aankoopkeuring voor een woonobject

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Wieringerwaard analyseert een neutrale expert het woonobject. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland komt doorgaans ter sprake in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Wieringerwaard). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Hollands Kroon doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over de staat van de woning. Eventuele gebreken worden meteen aangestipt. De ingenieur weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie