Bouwkundige keuring Noordeloos

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Noordeloos laten doen is dan zeker aan te raden. Door deze keuring krijg je een concreet beeld van de technische kwaliteit van de woning en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Noordeloos.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Noordeloos onderzoek het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. het metselwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €270 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noordeloos laten uitvoeren

Wil je snel een inspectie van de algehele staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het leidingwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens weet je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Noordeloos.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het gebouw geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een complete taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform tref je ook praktische informatie over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Noordeloos

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst heb je een expert nodig die het onderzoek gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Noordeloos (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. Hij of zij gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de keuring wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport vind je een overzicht van de bevindingen en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je daar een kostenindicatie om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €275 en €495. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van meerdere aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de onderstaande tabel verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Noordeloos.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartementje86 m2295 – €325
Rijtjeshuis104 m2€345 – €380
Hoekpand136 m2€420 – €430
Twee onder één kap158 m2€450 – €495
Vrijstaand189 m2€505 – €550
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Noordeloos die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Hoornaar, Vuren, Dalem, Spijk en Schelluinen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noordeloos-4225

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Noordeloos controleert een onpartijdige bouwkundig ingenieur de woning. Belangrijk, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een huis dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €195.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd als je actief bent op de woningmarkt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Noordeloos). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Molenlanden loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële zorgelijke constateringen worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie