Bouwkundige keuring Wirdum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Wirdum regelen is dan zeer verstandig. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Via bouwkeuringexpert.nl tref je uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Wirdum.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Wirdum controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de dakbedekking en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wirdum uitvoeren

Direct inzicht in de algehele staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, pannen, dakbeschot en en de toepassingen van isolatie. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je een idee van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt terecht bij een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Wirdum.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig adviseur mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende uitleg over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Wirdum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Wirdum (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. De specialist gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van het onderzoek meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie vind je een overzicht van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast staat in het document een indicatie van de kosten om de woning in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €350 en €410. De prijs wordt vastgesteld op basis van meerdere facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats heeft invloed (met het oog op reiskosten). Daarbij komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Wirdum.

Type huis GroottePrijsberekening
Bovenwoning78 m2€300 – €310
Tussenwoning109 m2€360 – €365
Hoekpand139 m2€400 – €445
2-onder-1 kap167 m2€460 – €485
Landhuis178 m2€520 – €560
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die van belang zijn bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wirdum die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in t Zandt, Zeerijp, Eenum, Leermens en Oosterwijtwerd.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-wirdum-9917

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Middels een aankoopkeuring in Wirdum bekijkt een onpartijdige partij het huis. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Wirdum). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Loppersum wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie