Bouwkundige keuring Winterswijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Winterswijk laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Winterswijk.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Winterswijk checkt de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals onder andere de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €340 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Winterswijk inplannen

Heb je belang bij een inspectie van de technische kwaliteit je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de algehele kavel en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Winterswijk.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons platform kan je ook veel toelichtingen vinden over Aankoopkeuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Winterswijk

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Winterswijk en omgeving.

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. Hij of zij kan gebruik maken van een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Meteen na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de inspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat een lijst met de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij vind je hier een kostenindicatie om het verblijf in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren rond de €320 en €400. Het prijskaartje wordt bepaald door meerdere onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Bekijk vooral goed de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het bijgaande overzicht vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Winterswijk.

Soort huisGrootteGeschatte kosten
Etagewoning91 m2290 – €330
Tussenwoning122 m2€360 – €390
Hoekpand141 m2€415 – €440
Geschakelde woning170 m2€475 – €490
Landhuis193 m2€525 – €560
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het volgende schema bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Winterswijk die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Oude IJsselstreek, Montferland, Doetinchem, Rheden en Doesburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-winterswijk-7101

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Winterswijk analyseert een onafhankelijk partij het woonobject. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd wanneer je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Winterswijk). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Winterswijk bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

 • Bouwkundige keuring Winterswijk Meddo
 • Bouwkundige keuring Winterswijk Huppel
 • Bouwkundige keuring Winterswijk Ratum
 • Bouwkundige keuring Winterswijk Kotten
 • Bouwkundige keuring Winterswijk Woold
 • Bouwkundige keuring Winterswijk Miste
 • Bouwkundige keuring Winterswijk Henxel
 • Bouwkundige keuring Winterswijk Brinkheurne
 • Bouwkundige keuring Winterswijk Corle
 • Plaats een reactie