Bouwkundige keuring Slijk-Ewijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Slijk-Ewijk uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een helder beeld van de de onderhoudssituatieen kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op onze vergelijkingssite tref je uitgebreide informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Slijk-Ewijk.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Slijk-Ewijk controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van het dak, pannen, dakbeschot en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je inzicht in de de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €340 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Slijk-Ewijk uitvoeren

Heel snel een inspectie van de bouwtechnische staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de ventilatie en en de toepassingen van isolatie. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Slijk-Ewijk.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Slijk-Ewijk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je een expert hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Slijk-Ewijk (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de woninganalyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage bekijk je hier een indicatie van de kosten om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €335 en €490. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van diverse variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in de definitieve prijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Slijk-Ewijk.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Flatwoning98 m2€290 – €320
Rijtjeshuis125 m2€360 – €385
Hoekhuis134 m2€425 – €430
2-onder-1 kap167 m2€450 – €495
Vrijstaand194 m2€510 – €540
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Slijk-Ewijk die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Homoet, Valburg, Herveld, Andelst en Hemmen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-slijk-ewijk-6677

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Slijk-Ewijk bekijkt een onafhankelijk deskundige het woonhuis. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de plicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €220.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd zodra jij een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Slijk-Ewijk). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Overbetuwe wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De expert biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie