Bouwkundige keuring Waadhoeke

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Waadhoeke uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je inzicht in de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Waadhoeke.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Waadhoeke onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van het metselwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €310 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Waadhoeke laten uitvoeren

Heb je belang bij een analyse van de bouwkundige staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Er wordt gekeken naar o.a. de plafonds en en de staat van de isolatie. Dan wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Tevens krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Waadhoeke.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform vind je ook meer gegevens over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Waadhoeke

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Waadhoeke (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. Hij of zij gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Tevens staat in het document een schatting van de onkosten om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €315 en €495. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op meerdere onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Waadhoeke.

Soort huisAantal m2Prijsindicatie
Etagewoning77 m2€290 – €315
Rijwoning124 m2€345 – €365
Kopwoning139 m2€415 – €450
Geschakelde woning162 m2€460 – €495
Herenhuis181 m2€510 – €560
Schema met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Waadhoeke die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Súdwest-Fryslân, De Fryske Marren, Heerenveen, Westerveld en Ooststellingwerf.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-waadhoeke-8814

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Waadhoeke analyseert een onpartijdige ingenieur het verblijf. Handig, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een pand dat jij wil verhuren. Zo geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de potentiële koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau bekijkt alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van achterstallig onderhoud. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Waadhoeke). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Waadhoeke maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De specialist noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Nij Altoenae
 • Bouwkundige keuring Westhoek
 • Bouwkundige keuring St.-Annaparochie
 • Bouwkundige keuring Vrouwenparochie
 • Bouwkundige keuring Oudebildtzijl
 • Bouwkundige keuring St.-Jacobiparochie
 • Bouwkundige keuring Boksum
 • Bouwkundige keuring Blessum
 • Bouwkundige keuring Deinum
 • Bouwkundige keuring Marsum
 • Bouwkundige keuring Dronryp
 • Bouwkundige keuring Menaam
 • Bouwkundige keuring Slappeterp
 • Bouwkundige keuring Ingelum
 • Bouwkundige keuring Berltsum
 • Bouwkundige keuring Wier
 • Bouwkundige keuring Bitgum
 • Bouwkundige keuring Bitgummole
 • Bouwkundige keuring Minnertsga
 • Bouwkundige keuring Wjelsryp
 • Bouwkundige keuring Spannum
 • Bouwkundige keuring Tzummarum
 • Bouwkundige keuring Firdgum
 • Bouwkundige keuring Klooster Lidlum
 • Bouwkundige keuring Oosterbierum
 • Bouwkundige keuring Sexbierum
 • Bouwkundige keuring Pietersbierum
 • Bouwkundige keuring Tzum
 • Bouwkundige keuring Hitzum
 • Bouwkundige keuring Achlum
 • Bouwkundige keuring Herbaijum
 • Bouwkundige keuring Dongjum
 • Bouwkundige keuring Boer
 • Bouwkundige keuring Ried
 • Bouwkundige keuring Peins
 • Bouwkundige keuring Schalsum
 • Bouwkundige keuring Zweins
 • Bouwkundige keuring Skingen
 • Bouwkundige keuring Winsum
 • Bouwkundige keuring Baaium
 • Bouwkundige keuring Franeker
 • Plaats een reactie