Bouwkundige keuring De Hoeve

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in De Hoeve regelen is zeker iets om te overwegen. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je praktische informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en check je de gegevens van bouwkundig adviseurs in De Hoeve.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in De Hoeve onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de riolering en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €325 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in De Hoeve regelen

Behoefte aan een inspectie van de algehele staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het stucwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Daarbij wordt het overzichtelijk welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in De Hoeve.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker vind je ook meer uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in De Hoeve

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Als eerste moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in De Hoeve (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper & de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst niets en schroeft niets open. De ingenieur kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport staat een lijst met de woning inclusief foto’s en de geconstateerde gebreken. Bovendien vind je in het rapport een tariefoverzicht om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €340 en €375. De prijs hangt af van verschillendefacetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in De Hoeve.

Type huis OppervlaktePrijsindicatie
Etagewoning95 m2285 – €305
Rijtjeshuis122 m2€340 – €385
Hoekwoning142 m2€400 – €450
Twee onder één kap164 m2€475 – €485
Vrijstaand182 m2€510 – €555
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In onderstaande tabel bieden wij de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in De Hoeve die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Vinkega, Boijl, Noordwolde, Zandhuizen en Oosterstreek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-de-hoeve-8394

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in De Hoeve onderzoekt een onafhankelijk expert het gebouw. Een uitkomst, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een uitgebreide check van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Evenzeer worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in De Hoeve). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Geholpen door het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Weststellingwerf doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De ingenieur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie