Bouwkundige keuring Paasloo

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Paasloo laten doen kan veel meerwaarde bieden. Middels deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Door gebruik te maken van deze site bieden wij aanvullende info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Paasloo.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Paasloo inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. de kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €325 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Paasloo inplannen

Behoefte aan duidelijkheid over de technische kwaliteit jouw appartement of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Denk aan het metselwerk en of er sprake is van vocht in de woning. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Paasloo.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Regel ook direct een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op deze website lees je ook handige uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Paasloo

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een expert hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Paasloo (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & wellicht een makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwspecialist onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. Deze persoon kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op het onderzoek deelt de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Daarin staat de conclusie van de bevindingen en eventuele gebreken. Ook bekijk je hier een kostenindicatie om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €275 en €485. Het kostenplaatje is gebaseerd op meerdere variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat is van belang (met het oog op reiskosten). Ook zit er ook weer veel prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de tabel hieronder bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Paasloo.

Type huis OppervlakteGeschatte prijs
Appartement95 m2275 – €320
Rijwoning102 m2€340 – €365
Hoekhuis128 m2€415 – €450
Geschakelde woning154 m2€450 – €490
Villa190 m2€510 – €560
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Paasloo die je mogelijk kunt inschakelen voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Kalenberg, Ossenzijl, Oldemarkt, Kuinre en Blankenham.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-paasloo-8378

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Paasloo controleert een objectieve bouwkundig ingenieur het verblijf. Ideaal, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de kopende partij gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd zodra jij actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Door gebruik te maken van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Paasloo). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Steenwijkerland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie